Alarm in De Orangerie

Opgelet op 5 oktober in De Orangerie! Bekijk je GSM.

Residentie De Orangerie is natuurlijk een veilige haven. Er staan camera’s, er is veel verlichting, brandalarm en natuurlijk de woonassistentes die 6 dagen op 7 (uniek!) aanwezig zijn.

Als er al iets zou gebeuren zijn de woonassistentes er op voorzien om de inwoners zo snel mogelijk te helpen of zelfs te evacueren. En regelmatig wordt er ook een brandoefening gedaan.

Maar in een gebied rond, of in de gemeente Evergem zelf kunnen ook gevaarlijke situaties ontstaan die rechtstreeks of onrechtstreeks een impact hebben op De Orangerie. Denk hierbij aan een overstroming, een gevaarlijke wolk van een bedrijf in de buurt, of een lange stroomonderbreking. Je krijgt dan bijvoorbeeld via een alarmbericht raad wat jij moet doen, bijvoorbeeld ramen en deuren gesloten houden.

Hoe kan ik automatisch verwittigd worden?

Al geruime tijd bestaat er een systeem van de Overheid die je een sein geeft bij een noodsituatie. Je hebt misschien al gehoord van Be-Alert? Er worden alarmen of belangrijke berichten uitgestuurd van de gemeente, de provincie, de Vlaamse overheid of de Federale Overheid. Dat kan dan via sms, e-mail of zelfs telefoon.

Op 5 oktober 2023 doet de gemeente Evergem mee met de nationale BE-Alert test. Het is een test, maar zo kan jij dus nu ook even uittesten hoe het allemaal werkt.

Wat moet ik doen om altijd automatisch een alarm te krijgen van de overheid?

Om deze berichten en alarmen te ontvangen moet je je eerst eenmalig inschrijven op de website van de Overheid. 

Dat doe je gemakkelijk op de website be-alert.be of op de afbeelding hieronder.

 
Scroll naar boven