foto vullijn brouwerij Van Steenberge

Brouwerijbezoek Van Steenberge te Ertvelde (Evergem)

Op een kwartiertje rijden van Residentie Orangerie bevindt zich Brouwerij Van Steenbrugge. Dit is echt een aanrader voor een groepsbezoek. Ook zijn er regelmatig opendeurdagen zoals op Open Monumentendag.

Brouwerij Van Steenberge is de enige nog actieve brouwerij in Evergem. De brouwerij werd gesticht in 1784 door Jean Baptiste De Bruin onder de naam De Peer. Inmiddels is men toe aan de zesde generatie en het vakmanschap van de traditionele brouwkunst van vroeger wordt zo telkenmale overgedragen en aangepast met nieuwe en hedendaagse technieken. En dat steeds met respect voor wat de brouwerij zo typisch maakt.

Midden de jaren 70 werd “De gulden draak” boven de doopvont gehouden, als eenmalige uitgave voor de burgemeester van Evergem. Het was een zodanig succes dat het bier opgenomen werd in het permanente gamma.

Het is één van de vele topper zoals ook  uiteraard  de bekende “Augustijn” en de beroemde “Piraat” die wereldwijd worden gesmaakt.

Sedert de jaren 90 werd het brouwerijproces volledig aangepast aan de moderne behoeftes en brouwprocessen. Het hart en de ziel werden echter niet aangepast. Mede hierdoor is een groepsbezoek aan Brouwerij Van Steenberge écht een aarader. Ik weet zeker dat de nieuwe bewoners van Residentie De Orangerie regelmatig in hun serviceflat een biertje van hier zullen nuttigen. In alle assistentiewoningen staat er een frigo dus misschien fkrijgen ze van Senior Homes wel een biertje als welkomstgeschenk?

 
Aan te raden ?
5/5
Mindervaliden: moeilijk (te bespreken vooraf)
2.5/5
foto vullijn brouwerij Van Steenberge

Wil je nu al eens virtueel proeven van dit straf staaltje vakkennis bekijk dan het filmpje hiernaast (1m06s)

 
Brouwerijbezoek Van Steenberge te Ertvelde (Evergem) 1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven